ΔΙΑΛΕΞΕ ΠΑΚΕΤΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ!
post-location-arnaia-cover

Αρναία

Αρναία
Μέλι Χαλκιδικής, μια ιστορία ανά τα χρόνια

Η Αρναία απλώνεται ανατολικά του όρους Χολομώντα στη Χαλκιδική, στα 600μ. υψόμετρο, ενώ γύρω της περιβάλλεται από μικρότερες δασικές εκτάσεις. Ταυτόχρονα, η κοντινή της απόσταση από τη θάλασσα δημιουργεί την κατάλληλη τοποθεσία για την ενασχόληση με τη μελισσοκομία, λόγω της άμεσης πρόσβασης σε μια ποικιλία χλωρίδας.

Αυτήν ακριβώς την βιοποικιλότητα αξιοποιούν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής, με χρόνια παράδοσης στη μελισσοκομία και την παραγωγή μελισσοκομικών προϊόντων.

Τρανό παράδειγμα αυτού είναι και το Μέλι Τρικαλιώτη! Η παράδοση της οικογένειας ξεκίνησε το 1955, με τα πρώτα “κοφίνια” και επίσημα το 1963, ενώ συνεχίζεται για τρίτη γενιά μέχρι και σήμερα.

Το μέλι Χαλκιδικής είναι ευρέως γνωστό, και όχι άδικα, μιας και οι ποικιλίες του είναι διεθνώς βραβευμένες με το μέλι πεύκου να ξεχωρίζει!

Η συνέχεια ενασχόλησης της οικογένειας Τρικαλιώτη, αλλά και άλλων μελισσοκομικών οικογενειών στην περιοχή, δείχνει το σωστό δρόμο προς την ορεινή ανάπτυξη και τις δυνατότητες που υπάρχουν να εξελιχθούν οι ορεινές κοινότητες, ώστε να μη φυτοζωούν.

Καλάθι αγορών
0
    0
    Το Καλάθι μου
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στην Αγορά