ΔΙΑΛΕΞΕ ΠΑΚΕΤΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ!
post-location-oreini-evritania-cover

Ορεινή Ευρυτανία

Ορεινή Ευρυτανία – Ορεινό Pure Greek Honey
Ασκώντας τη νομαδική μελισσοκομία

H Ευρυτανία, έδρα του “Ορεινό Pure Greek Honey” είναι ο μικρότερος νομός της Στερεάς Ελλάδας και ο πιο αραιοκατοικημένος νομός στην Ελλάδα. Είναι ως επί το πλείστον ορεινή περιοχή, με το μεγαλύτερο μέρος της έκτασής της να βρίσκεται σε υψόμετρο άνω από 1.000μ. Σύμφωνα με την UNESCO, η Ευρυτανία θεωρείται μία από τις πιο καθαρές περιοχές στην Ευρώπη, με, σχεδόν, μηδενική μόλυνση.

Το Ορεινό Pure Greek Honey ασκεί νομαδική μελισσοκομία στα παρθένα δάση της Ευρυτανίας, μεταφέροντας τα μελισσοσμήνη από περιοχή σε περιοχή αναλόγως με τις ανθοφορίες. Η παραγωγή τους αφορά, κατά κύριο λόγο, ορεινά μελιτώματα, όπως:

·Μέλι Ελάτου,
·Μέλι Βελανιδιάς και
·Μέλι Δάσους.

Τα μελίσσια τους κατά την περίοδο της συλλογής μελιού βρίσκονται σε ορεινές περιοχές στα παρθένα και απάτητα δάση της Ευρυτανίας, ενώ μεταφέρονται στην ορεινή Βόρεια Εύβοια για το περιορισμένο μελίτωμα του Πεύκου. Η νομαδική μελισσοκομία φέρει τη βέλτιστη ποιότητα μελιού αξιοποιώντας επιλεκτικά τις καλύτερες περιοχές.

Τρυγώντας τα μελίσσια μου και τοποθετώντας το μέλι τους στα βάζα, άρχισα να βλέπω ότι μέσα σε αυτά, μπορούσα να ‘κλείσω’ ένα κομμάτι της φύσης και των αρωμάτων, που ο ίδιος απολάμβανα κάθε μέρα.”

Βασίλης Καρατσίκης, Ορεινό Pure Greek Honey

Καλάθι αγορών
0
    0
    Το Καλάθι μου
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στην Αγορά