ΔΙΑΛΕΞΕ ΠΑΚΕΤΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ!
post-jobs-melissokomoi-cover

Μελισσοκόμοι

Οι μελισσοκόμοι στα ορεινά

Η μελισσοκομία είχε ανέκαθεν την τιμητική της στην ορεινή, και όχι μόνο, Ελλάδα. Μάλιστα υπάρχουν καταγραφές για μελισ/κή δραστηριότητα ήδη από τη Μινωική εποχή!
Τον τελευταίο αιώνα έχει εξελιχθεί ιδιαιτέρως με πολλές ανεπτυγμένες χώρες να έχουν εκβιομηχανίσει πλήρως τη διαδικασία της μελισσοκομίας. Ευτυχώς, σε πάρα πολλές ορεινές κοινότητες της χωρας μας, η μελισσοκομία γίνεται ακόμα με φυσικό τρόπο και μάλιστα νομαδικά!

Πού;
Πολύ συχνά θα συναντήσουμε μελισσοκόμους σε ορεινά σημεία ή σε πρόποδες βουνών και αυτό γιατί οι τοποθεσίες ευνοούν τη βιοποικιλότητα, με στόχο το μεγαλύτερο πλήθος ποικιλιών μελιού.

Το περιβάλλον
Η μελισσοκομία είναι ένα επάγγελμα άρρηκτα εξαρτημένο από τη φύση και το περιβάλλον και έχει δεχτεί ιδιαίτερο πλήγμα τα τελευταία χρόνια με το πλήθος πυρκαγιών και πλυμμήρων, ιδίως στη χώρα μας. Έχουμε, λοιπόν, όλοι ένα επιπλέον χρέος να το προστατέψουμε.

Σήμερα
Πλέον το ελληνικό μέλι έχει ξεκινήσει να παίρνει την αναγνώριση που του αξίζει στο ευρωπαϊκό τοπίο. Μάλιστα λέγεται πως πολλές ποικιλίες της χώρας μας τείνουν να είναι πιο θρεπτικές από το μέλι “Manuka”, που διαφημίζεται στο εξωτερικό ως superfood.

Καλάθι αγορών
0
    0
    Το Καλάθι μου
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στην Αγορά