ΔΙΑΛΕΞΕ ΠΑΚΕΤΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ!

Γεφύρια Ζαγορίου

Γεφύρια Ζαγορίου
Οι εμπορικοί δρόμοι της Ηπείρου

Τα γνωστά σε όλους Ζαγοροχώρια διακρίνονται, τόσο από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τις γεύσεις τους, όσο και από τα χαρακτηριστικά τους πέτρινα τοξωτά γεφύρια, τα οποία κοσμούν πλήθος ποταμιών και ρεμάτων, σε όλη την ομώνυμη περιοχή. Ποιά, όμως, η χρήση τους;

Όλο το Ζαγόρι είναι γεμάτο από τα περίφημα πέτρινα του γεφύρια κατασκευασμένα τον 18ο-19ο αιώνα, από δωρεές πλούσιων ντόπιων, προς τιμή των οποίων έπαιρναν και το όνομά τους. Έχουν επαληθευτεί και επί του πρακτέου τα οφέλη που προσέφεραν στην περιοχή, με μερικά από αυτά να είναι:

διευκόλυνση της μετακίνησης των ανθρώπων,
-η έυκολη διακίνηση αγαθών και εμπορευμάτων, οδηγώντας
στην ανάπτυξη του εμπορίου,
σημερινή ανάδειξη και αξιοποίηση τους ως μνημεία πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, ενώ υπολογίζονται κοντά στα 100, μόνο στο Δήμο Ζαγορίου.

Οι ευεργεσίες των ντόπιων ήταν μια κομβική κίνηση για την ραγδαία ανάπτυξη του εμπορίου, ενός τόπου, που ήξερε πως να κινηθεί εμπορικά και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και για αυτό επαν-επένδυε στον ίδιο του τον τόπο. Τα γεφύρια, όπου και να βρίσκονται αποτελούν κρίκους ζωής και υπαγόρευαν, και συνεχίζουν να υπαγορεύουν, τη συνέχεια της κοινωνικοπολιτικής και οικονομικής ζωής.

Καλάθι αγορών
0
    0
    Το Καλάθι μου
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στην Αγορά