ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ - ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΜΕΧΡΙ 05/05
post-wildlife-asproparis

Ασπροπάρης

Ασπροπάρης
Neophron percnopterus

Ο Ασπροπάρης είναι το μικρότερο από τα τέσσερα είδη γυπών που συναντώνται στην Ευρώπη. Η έλευση του είναι συνυφασμένη με τον ερχομό της άνοιξης, όταν και τα ζώα κατεβάζουν περισσότερο γάλα και γι’αυτό σε πολλές περιοχές αποκαλείται “τυροκόμος”.
Το υποείδος στη χώρα μας (N. p. percnopterus), πλέον, αριθμεί λίγοτερα από 10 ζευγάρια και για αυτό κατατάσσεται ως Κρισίμως Κινδυνεύον Είδος. Οργανώσεις και φορείς από 14 χώρες στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για τη διάσωση του, στα πλαίσια του προγράμματος LIFE+.

Διάρκεια ζωής | 21-37 χρόνια
Άνοιγμα φτερών| 150-170 εκατοστά
Μήκος | 59-69 εκατοστά
Βάρος | 1.6-2.4 κιλά

Καλάθι αγορών
0
    0
    Το Καλάθι μου
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στην Αγορά