ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ - ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΜΕΧΡΙ 05/05
post-wildlife-mavrogypas

Μαυρόγυπας

Μαυρόγυπας
Aegypius monachus

Ο μαυρόγυπας, είναι ένα παγκοσμίως απειλούμενο είδος που ανήκει στην οικογένεια του Γύπα. Οι σημαντικότεροι λόγοι της μείωσης του πληθυσμού του είναι η μείωση της ελευθέρας βοσκής κτηνοτροφίας, η εγκατάσταση ανεμογγενητριών και η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων για άλλα ζώα. Συναντώνται 15-20 ζευγάρια στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς στον Έβρο, το τελευταίο καταφύγιο του σε όλη τη Βαλκανική Χερσόνησο και 1-2 ζευγάρια στον Όλυμπο.

Διάρκεια ζωής | 19-39 χρόνια
Άνοιγμα φτερών | 250-287 εκατοστά
Μήκος | 100-112 εκατοστά
Βάρος | 7.0-12.5 κιλά

Καλάθι αγορών
0
    0
    Το Καλάθι μου
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στην Αγορά