ΔΙΑΛΕΞΕ ΠΑΚΕΤΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ!
post-jobs-emporoi-cover

Έμποροι

Το εμπόριο στα ορεινά

Το εμπόριο αποτελούσε πάντοτε την ύστατη επαγγελματική δραστηριότητα και καθόριζε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Στην Ελλάδα βλέπουμε τα σημάδια των έντονων εμπορικών δραστηριοτήτων στα ορεινά (και όχι μόνο) από ένα μεγάλο πλήθος γεφυριών, που χτίζονταν για να διευκολύνουν τους δρόμους του εμπορίου.

Τα είδη που εμπορεύονταν οι ορεινοί πληθυσμοί ποικίλουν από αργυροχοΐα έως ξυλουργεία ανάλογα τα πλεονάζοντα προϊόντα τους, τα οποία είχαν τελειοποιήσει. Συνοπτικά, μερικά παραδείγματα έντονης εμπορικής δραστηριότητας με εξαγωγές σε πολλές μητροπόλεις του παρελθόντος αποτελούν το Μέτσοβο, οι Καλαρρύτες κ.α.

Ποικιλία
Πλέον, το εμπόριο των ορεινών περιοχών πρέπει να ανταγωνιστεί, τόσο τα προϊόντα των πεδινών περιοχών, όσο και του εξωτερικού, παρέχοντας μεγαλύτερη ποικιλία και νέα ανταγωνιστικά προϊόντα.

Ποιότητα
Οι ορεινές περιοχές ανέκαθεν ξεχώριζαν για την ποιότητα των προϊόντων που παρείχαν και εκεί πρέπει να βασιστούν, ώστε να ξεχωρίσουν, παράλληλα με την προστασία των προϊόντων τους με συστήματα ποιότητας (ΠΟΠ-Προϊον Ορεινής Παραγωγής).

Εκσυγχρονισμός
Τέλος, οφείλουν, όπως όλοι οι κλάδοι, να εκσυγχρονίσουν τον τρόπο παροχής των προϊόντων τους εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις με ηλεκτρ/κα καταστήματα και ελκυστικές επωνυμίες προσελκύοντας νέες αγορές.

Καλάθι αγορών
0
    0
    Το Καλάθι μου
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στην Αγορά